Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزاد طرهانی رئیس دبیرخانه برنامههای علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، با اشاره به این‌که در گذشته دانشجو موضوع پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری را خودش انتخاب می کرد و به کمک استاد راهنما مبحث را پیش می‌برد، اظهار کرد: برای اینکه از عرصه جهانی عقب نیفتیم و بتوانیم چالش‌ها و نیازهای کشور را در کشور شناسایی کنیم ما نظام موضوعات را در قالب مجموعه‌ای گردآوری کردیم تا رساله و پایان نامه کارشناسی ارشد روی طاقچه‌ها نمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که ما نظام موضوعات را از اردیبهشت ماه سال گذشته با کمک اعضای هیات علمی استخراج کردیم، تصریح کرد: برنامه‌های علمی در واحدهای دانشگاهی ابتدا به صورت پایلوت در سطح استان و بعد در کل کشور اجرا خواهد شد.

استخراج 22 عنوان براساس مزیت‌های رقابتی

طرهانی گفت: 22 عنوان براساس مزیت‌های رقابتی در واحدهای دانشگاهی سراسر تهران و به اضافه استان‌های ساحلی استخراج شده است.

وی با تاکید براین‌که دانشگاه آزاد اسلامی به همت رئیس دانشگاه یک‌چنین فعالیتی را شروع کرده است، گفت: به کمک ایده طرح پایش می‌توانیم چالش‌ها را در کل کشور شناسایی و از بُعد علمی و سپس از بُعد فناورانه برطرف کنیم.

رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران، گفت: در هر کدام از حوزه‌ها، سعی شده است با نهادها، سازمان‌ها و صنایعی که مرتبط با آن کار به‌خصوص هستند روابط تعاملی مناسب ایجاد شود. مثلاً در دانشگاه تهران جنوب بحث انرژی و مواد، دانشگاه واحد یادگار امام در حوزه حمل و نقل و ورامین در زمینه کشاورزی؛ سلامت و امنیت غذا؛در همین راستا تعامل مناسبی با سازمان‌های مختلف ایجاد شده است.

احصای طرح های پژوهشی به کمک سازمان‌ها و نهاد

وی افزود: سازمان‌ها و نهاد براساس چالش‌ها؛ اهداف و راهبردها و برنامه‌ها و رهیافت‌های مختلف را در زمینه های پژوهشی احصا کردند. الان این آمادگی وجود دارد که در سامانه پایش قرار دهند تا براساس آن دانشجو و استاد با مراجعه به این سامانه طرح پژوهشی مورد نظر را انتخاب کنند.

طرهانی از تشکیل شواری راهبری برنامه‌های علمی خبر داد و گفت: در این شورا برنامه‌های فناوری اقتدار آفرین و راهبردی بحث توسعه دریا و فناوری فضای سایبری را در اولویت قرار گرفته است. در همین زمینه مصوبه شورای دانشگاه را اخذ کردیم. دانشگاه‌ها بحث نظام موضوعات توسعه دریا را با استان‌های ساحلی به اضافه دانشگاه‌های تهران شرق، واحد علوم و تحقیقات تهران و استان قزوین انجام خواهند داد.

طرهانی درخصوص اهم فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته در دبیرخانه برنامه های علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، گفت: تهیه و تدوین تفاهم نامه‌های همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی با دستگاه‌ها و سازمان های مرتبط با برنامه های علمی، هماهنگی با نیروی دریایی ارتش با محوریت توسعه دریا، شناسایی و واگذاری چالش های حوزه دریا به واحدهای دانشگاهی توانمند براساس مزیت های رقابتی هر استان و تعامل با حوزه پیشرانه های دریایی از جمله این اقدامات است. به عنوان مثال دانشگاه قزوین در بخش رباتیک، واحد خارک متولی سواحل دریا و بنادر به صورت ویژه به این موضوعات خواهند پرداخت.

وی ادامه داد: در بحث دریا سازمان وزارت دفاع، شیلات سازمان مناطق آزاد و صندوق های خطرپذیر کمک گرفته خواهد شد تا بتوانیم نظام موضوعات را در بخش های مختلف احصا کنیم.

رئیس دبیرخانه برنامه های علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تاکید کرد: انتخاب موضوعات دریایی به عنوان یکی از محورهای اصلی فعالیت سازمان های مختلف درگیر با صنایع دریایی و تقسیم چالش های حوزه دریا به دانشگاه های آزاد اسلامی استان های ساحلی برای حل معضلات صنایع دریایی از راهبردهایی است که این دبیرخانه در نظر گرفته است.

شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی باید دانش فنی را به محصول تبدیل کنند

طرهانی با تاکید براین‌که شرکت هایی که از تبحر کافی برخوردار باشند و بتوانند محصولات خاصی را با دانش فنی تولید کنند؛ از آنها حمایت خواهیم کرد، گفت: ما دانش فنی تولیدی را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی به منظور تجاری سازی و تبدیل به محصول قرار خواهیم داد.

باید فناوری و دانش را در بیانیه گام دوم انقلاب به سمت توسعه پایدار سوق داد

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌هایی که تحریم همیشه برای ما ایجاد کرده؛ انجام کارهای تحقیقاتی و تجازی سازی است که ما براساس آن کارهای علمی را به منصه ظهور رسانیدیم. به عنوان نمونه در حوزه صنایع دفاعی حدود 40 سال تحریم بودیم، اما با اقتدار و دانش فنی توانستیم دستاوردهایی در این عرصه داشته باشیم. ما در گذشته در حوزه توسعه علمی و فناوری دستاوری نداشتیم؛ کار ما فقط مونتاژ بوده است و بعد از انقلاب نیز با شرایط تحریم توانستیم فناوری را با محدودیت خاصی جلو ببریم. بنابراین در گام دوم انقلاب نیز در تلاش هستیم که این فناوری و دانش را به سمت توسعه پایدار سوق دهیم.

راه‌اندازی سامانه مجموعه نظام موضوعات در شهریور ماه سال‌جاری

وی از راه‌اندازی سامانه مجموعه نظام موضوعات در شهریور ماه سال‌جاری خبر داد و گفت: با راه‌اندازی آن دانشجو و اساتید می‌تواند موضوع پایان نامه و رساله خود را مشخص کنند.

طرهانی ادامه داد: راه‌اندازی سراهای نوآوری یکی از برنامه‌های اصلی ما است که در آن کلیه مباحث ایده پردازی، طراحی و ساخت و بهره برداری در نظر گرفته شده است تا شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند و استارت‌آپ و مراکز رشد و استارت آپ ویکندها در این عرصه ساماندهی شوند. ما در واحد پیشرور سراهای نوآوری را راه اندازی خواهیم کرد.

وی افزود: شرکت های دانش‌بنیان وظیفه دارند وقتی که کار توسط یک واحد دانشگاهی به فناوری رسید آن را به دانش فنی و محصول تبدیل کنند.

رئیس دبیرخانه برنامه های علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، تاکید کرد: هم اکنون در سراهای نوآوری؛ صندوق‌های فناوری دیده شده تا با ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات آنها را تجاری سازی کنند.

به زودی 8 سرای نوآوری در استان تهران راه اندازی می شود

وی تصریح کرد: به زودی 8 سرای نوآوری در استان تهران راه اندازی خواهد شد و برای هر استانی نیر یک سرای نوآوری دیده شده است.

طرهانی خاطرنشان کرد: اولین سرای نوآوری دریا در دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال راه‌اندازی خواهد شد.

انتهای پیام/

169 / 156 طرهانی دانش بنیان استارت آپ سرای نواوری دانشگاه آزاد رساله پایان نامه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طرهانی دانش بنیان استارت آپ سرای نواوری دانشگاه آزاد رساله پایان نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۲۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

به دنبال توافق‌ سه جانبه با موضوع «توسعه زیست‌بوم نوآوری و بومی‌سازی زیرساخت‌های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع»، بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، ایرانسل‌لبز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل، با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و بهره‌مندی از ظرفیت استادان دانشگاه‌های برتر، از طرح‌های پژوهشی و متناسب با نیازمندی‌های اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، حمایت می‌کند.

استادان و دانشگاه‌ها می‌توانند برای مشارکت در این فراخوان، طرح‌های پژوهشی خود در زمینه‌های مرتبط با سطوح هوشمند قابل پیکربندی مجدد (Reconfigurable Intelligence Surface (RIS))، اینترنت اشیا ماهواره محور (Satellite based IOT)، شکل‌دهی پرتو با استفاده از مواد پلاسما، سیستم‌های Cell-free massive MIMO، مکان‌یابی بی‌سیم (Wireless Location Tracking)، مخابرات V2X، شبکه مبتنی بر ORAN (NFV, SDN,…) و … را تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق ایمیل به آدرس ilabs@mtnirancell.ir ارسال کنند.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام و اعلام آمادگی از سوی استادان و دانشگاه‌ها، مراحل اولیه ارزیابی توسط ایرانسل انجام شده و طرح‌های منتخب، به جلسه‌ای با حضور تیم فنی و واحد تحقیق و توسعه ایرانسل دعوت می‌شوند. در مرحله پایانی نیز قرارداد تولیدی یا توافقنامه تحقیقاتی، در قالب طرح‌های حمایتی و اعطای تسهیلات با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و ایرانسل، منعقد می‌شود.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، آن‌ را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • جشنواره فرهیختگان جوان آغاز شد
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • رویداد «صدرا» بهترین فرصت برای تبادل اندیشه‌ دانشجویان و صاحبان صنایع است
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان سما
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند