Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن و عشق و حزن سه گانه عالم‌اند که از یگانه گوهر تابناک عقل زاده شدند. حسن را نیکویی خوانند و عشق را مهر و حزن را اندوه. 

سهروردی در کتاب «فی‌الحقیقه العشق» می نویسد: «بـدان كـه اولـين چیزی كه حق سبحانه و تعالی بیافرید گوهری بود تابناك، او را عقل نام كرد. و ايـن گوهر را سه صفت بخشید: يكی شناخت حق و يكی شناخت خود و يكـی شـناخت آنكه نبود پس ببود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن صفت كه به شناخت حق تعالی تعلق داشت، حسن پديـد آمد كه آن را "نیكویی" خوانند، و از آن صفت كه به شـناخت خـود تعلـق داشـت، عشق پديد آمد كه آن را "مهر" خوانند و از آن صفت كه (به شـناخت آنكـه) نبـود پس ببود تعلق داشت، حزن پديد آمد كه آن را "اندوه" خوانند. و اين هر سه از يـك چشمه‌سار پديد آمده‌اند و برادران يكديگرند».

 در انديشهٔ اشراقی این سه‌گانهٔ ازلی با حفظ هويت ملكوت خويش به جهـان مادی ما می‌آیند و هر يك مظهری می‌یابند. عشق تنها راه وصول به حسن است؛ حسن در اندیشه اشراقی هم جمال است و هم کمال و عشق حقیقتی است که طالب را به مطلوب می‌رساند. عشق راه وصل به حسن است و حزن زمینه‌ساز حضور عشق. اين اقالیم سه‌گانه، سه اصل آسمانی‌اند، و همهٔ آنچه در عالم حس است، سایه‌ای است از حقيقـت عـالم علـوی؛ زیبـايی حسی نیز رشحه‌ای است از زیبايی عالم انوار. ادراك آن زيبايی نيز در گرو گشـوده شدن راه مشاهدهٔ معنوی است. 

و مگر این آدم ابوالبشر از درد حضور در این کره خاکی، محزون نبود و راه عشق نمی جست و حسن را نمی طلبید؟ در اندیشه اسلامی به حزن و غربت بشر بر کره خاکی و دور شدن از نورالانوار اشاره شده و تهذیب و تزکیه نفس که نشان از عشق است و میل و نیل به آن زیبایی. تاریخ نیز شاهد حضور انسان‌هایی بر این کره خاکی است که برای دست یافتن به آن نیکویی و وصال به نور، از مال و جان خود گذشتند. 

و مگر وصال به آن نیکویی و زیبایی خیره‌کننده، آن عالم نور، آن حضرت عشق روزگاری در این خاک چشم برادرانم را به خود خیره نکرده بود؟ و مگر جنگ هشت ساله یکی از برترین صحنه های این راه وصال نبود و نیست؟ و مگر این روزگار از تاریخ انسان، انسانِ ایرانی، ایرانیِ شیعه، آیینه تمام نمای این اقالیم سه گانه آسمانی بر این کره خاکی نیست؟ 

دیروز گوشه‌ای از این خاک نورافشان شده بود؛ بعد از سی‌واندی سال جوانانی خسته و خاک‌آلود، اما طالب حسن، بر دست جوانانی از این سرزمین پردرد، در آغوش مهربان مادران و بر شانه پدرانی محزون، صحنه بروز عشق شدند؛ از سرزمین خاکریزهای رمضان و خیبر و کربلا و ... آمده بودند؛ آمدند تا به ما یادآور شوند وصال جز از راه شناخت آنکه نبود پس ببود، جز از راه شناخت خود و جز از راه شناخت خدا نیست. آمدند تا به ما یادآور شوند صحنه عاشقی و طلب، جز از راه مجاهدت و تلاش و اخلاص نمی گذرد. قدوم مبارک‌شان گلباران. 

* استاد دانشگاه 

منبع: الف

کلیدواژه: جز از راه کره خاکی سه گانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۲۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان

 کامبیز نرماشیری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از افزایش ۶ رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان خبر داد و اظهار کرد: این واحد دانشگاهی به‌منظور پاسخگویی به نیاز استان و با هدف توسعه و تعالی منطقه اقدام به گسترش، راه‌اندازی و تصویب رشته‌های تحصیلی به‌ویژه در مقطع کارشناسی ارشد کرده است.

وی با اشاره به سیل مشتاقان به تحصیل در مقاطع عالی تحصیلات تکمیلی در استان سیستان و بلوچستان، اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان با توجه به رسالت اصلی خود، یعنی هموار کردن مسیر پیشرفت و مرتفع کردن مشکلات آموزشی، توانست بر اساس ظرفیت مناسب علمی خود موفق به افزایش ۶ رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد شود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه افزایش رشته محل‌ها در استان بستری مناسب برای اجرای عدالت آموزشی و رفاه داوطلبان است، گفت: رشته‌های روانشناسی تربیتی، مشاوره (گرایش مشاوره خانواده)، فیزیولوژی ورزشی (گرایش فیزیولوژی ورزشی کاربردی)، رفتار حرکتی (گرایش آموزش تربیت‌بدنی) و مدیریت دولتی با دو گرایش توسعه منابع انسانی و مدیریت رفتار سازمانی، رشته‌هایی هستند که بر اساس مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان مصوب شده و پذیرش دانشجو در این رشته محل‌ها برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش ملی صنعت فرش ماشینی ایران آغاز شد
  • سرپرست دانشگاه آزاد مهدیشهر معرفی شد
  • «رویداد صدرا» توافق برد-برد دانشگاه و صنعت
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • آیین تشییع شهید گمنام در نیروی زمینی ارتش برگزار شد
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • مراسم تشییع شهدای گمنام در نیروی زمینی ارتش در تهران
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان